نقش شترگلو در بوی فاضلاب

نقش شترگلو در بوی فاضلاب

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال
 

ریمونت کاران گرجستان: بسیاری از ایرانیان گرجستان از بوی بد فاضلاب در آپارتمان گلایه دارند که پس از مراجعه و بررسی در اغلب مواقع متوجه میشویم مشکل از نبود شترگلو در سیستم فاضلاب است.

شتر گلو به نوعی سازه آبی سنتی گفته می‌شود که عمل انتقال آب را از مکانی به مکان دیگر انجام میدهد، به نوعی که چنانچه در مسیر آب موانعی مانند جاده، رودخانه و … قرار گرفته باشد و به گونه‌ ای که سطح آب پایین تر باشد می‌توان با احداث شترگلو به راحتی آب را منتقل نمود. عملکرد شترگلو به عنوان سازه‌ های آبی سنتی به نوعی مشابه عملکرد سیفون‌ های معکوس به عنوان سازه‌ های آبی مدرن می باشد. در گذشته برای اینکه امنیت باغ‌ ها و خانه‌ هایی که در مسیر آب قنات‌ها و چشمه‌ها قرار داشتند تأمین شود، ورودی و خروجی آب را به گونه‌ای طراحی می‌کردند که هیچ موجود زنده ‌ای نتواند وارد شود.

برای این منظور در زیر دیوار منزل، کانالی به صورت زاویه منفرجه می‌ ساختند تا آب از یک سمت با ارتفاع قابل قبولی پایین رفته و از سمت دیگر بنا به قاعده ظروف مرتبط بالا بیاید و از ‌آنجا ‌که شکل این کانال‌ها به گردن و گلو یشتر شباهت دارد به چنین بنا‌ی «شترگلو» می‌گفتند.

محل قرارگیری شترگلو

امروزه شترگلو در سیستم لوله کشی ساختمان‌ها وجود دارد که لوله ای خمیده به صورت «U» یا «S» می باشد و در پایین سینک ظرفشویی، سنگ دستشویی، روشویی و هر لوله ای که به چاه فاضلاب متصل شود قرار می‌گیرد و وظیفه اصلی آن جلوگیری از خروج بوی بد چاه به خارج می باشد. عامه مردم به غلط به آن «سیفون» می‌گویند که صحیح آن «شترگلو» است. علت این نامگذاری هم به این دلیل است که این وسیله به گردن و گلو بیشتر شباهت دارد. در صورتی ‌که آب مدت زیادی داخل شتر گلو بماند، متعفن می شود. علت این است که گازهای فاضلاب به مقدار زیادی درون آب بند شترگلو حل گردیده اند و این آب در بردارنده مقدار زیادی از این گازها می باشد که در این ‌حالت خود این آب مانند گازهای درون چاه خواهد بود.

آشنای با انواع شترگلو

شترگلو یک ابداع ساده و در عین حال بسیار کاربردی می باشد که به علت داشتن خمیدگی در خود سبب جلوگیری از خروج بوی بد چاه می‌گردد. طریقه فعالیت این وسیله بسیار ساده می باشد. هنگامی که در ظرفشویی، سرویس بهداشتی و روشویی از آب استفاده میکنید، فاضلاب ایجاد شده به داخل لوله رفته و وارد شترگلو می‌گردد.سپس مقداری از آن آب را در خود نگه میدارد و بقیه آن را خارج میکند. به عبارت دیگر بعد از هر بار استعمال از آب کمی از آن آب درون خمیدگی باقی می‌ ماند که بدین آب «آببند» گفته میشود. با وجود این که شترگلو وظیفه اش را به درستی انجام می‌دهد و در‌ صورتی ‌که این آب داخل آن وجود نداشته باشد و خالی از آب باشد، به درستی فعالیت نمیکند.

وظیفه شترگلو چیست؟

1- جلوگیری از خروج بوی چاه: چاه فاضلاب منشا فضولات و گازهای فاضلاب می باشد که ‌این دو، بوی بسیار بد و زننده ای دارند. خروج این بو از چاه و ورود آن به خانه یا خارج از لوله سبب متعفن شدن محیط و آزار اشخاص میگردد. برای پرهیز از خروج این بو از چاه بایستی روشی مطلوب پیدا کرد. به کارگیری از شترگلو برای این مشکل بسیار مطلوب می باشد. شترگلو به علت ساختار خاص خود از خروج بوی بد چاه و گازهای فاضلاب از چاه و ورود آنها به محیط خود داری مینماید.

2- جلو گیری از خروج حشره های داخل چاه: شترگلو عاملی برای جلوگیری از خروج حشره‌ها و سوسک ‌های چاه و ورود آنها به ساختمان می باشد. چاه فاضلاب به علت وجود فضولات و آلودگی‌ ها محل تجمع حشره ها و سوسک‌ها می باشد. ورود این سوسک‌ها به ساختمان علاوه بر آلودگی فضا سبب انتقال بیماری‌ های خطرناک نیز می‌گردد. شترگلو به خاطر داشتن خمیدگی در خود از ورود حشره ها به داخل ساختمان جلوگیری میکند. 

مهم ترین مزایا شترگلو

  •  از بین رفتن آب بند
  • تبخیر
  • تغییر فشار هوا

معایب شتر گلو چیست؟

اما شترگلو علاوه بر ویژگی ها و مزایای گفته شده معایبی نیز دارد. با اینکه دو وظیفه بسیار مهم را برعهده دارد و به خوبی انجام میدهد یک اشکال اساسی در خود دارد. خمیدگی های شترگلو اگر چه سبب جلوگیری از ورود بوی بد و ورود حشره‌ها به ساختمان میگردد، البته سبب گرفتگی لوله نیز می‌شوند. این وسیله به خاطر داشتن خمیدگی در خود باعث گرفتگی در خود میگردد. اگر به غیر از آب چیز دیگری وارد لوله شود ممکن است داخل شترگلو گیر کرده، راه لوله بسته شود. باقی‌ مانده غذا، چربی، و دیگر مواد در شرایطی که به مقدار زیاد وارد شترگلو شوند داخل خمیدگی آن به دام افتاده و راه لوله را مسدود خواهند کرد.

راه‌ حل این ایراد این است که از ورود مواد اضافی به درون سینک یا روشویی پرهیز شود. در صورت ورود این مواد، کمی آب به درون لوله ریخته شود تا مواد مازاد به همراه آب از درون شترگلو خارج شوند و منجر به گرفتگی آن نشوند. در صورتی که مواد مازاد وارد آن شد و سبب انسداد آن شد باز هم مشکلی وجود ندارد. بعضی از شترگلوها از چند بخش جدا تشکیل شده است. در صورت ایجاد گرفتگی در آن این قابلیت و امکان موجود است که با جداسازی اجزای مختلف، گرفتگی موجود را رفع کند.

لوله کشی ساختمان در تفلیس: علی دادرس. تماس واتساپ یا تلگرام

00995595369098

shopping online

working hour

monday 08:00 AM - 10:00 PM
tuesday 08:00 AM - 10:00 PM
wednesday 08:00 AM - 10:00 PM
thursday 08:00 AM - 10:00 PM 
friday 08:00 AM - 10:00 PM
call 555395808- 595369098 

 

Please publish modules in offcanvas position.

    

paypal acoount